Ahoy 2011

Na Zwolle hebben we alles gecontroleerd en bougiekabels vervangen, omdat tijdens de finale run de motor niet geheel goed liep; wat we op de datalogger ook bevestigd kregen. Om 8 uur zijn we afgereisd naar Rotterdam, waar we om een uurtje of 10 aankwamen en ons materiaal hebben gelost. We moesten als 2e aanhaken achter de Red Fever van Peter Clarck die de proeftrek had. Bij die poging ging z’n trekker door de koppeling en zodoende hadden wij ineens de proeftrek die Manon dan ook vlekkeloos tot een Full Pull omzette. Het ging volgens de wedstrijdleiding te gemakkelijk en we moesten 6 plaatsen opschuiven, opnieuw rijden en de sleepwagen werd verzwaard. Buitengekomen na de run bleek er een slang van de methanol aanvoer kapot te zijn. We hadden er geen op reserve. Er moest dus snel geimproviseerd worden en ergens een vandaan getoverd worden. De jongens van het Simply Irrisistible team waren bereid om van hun 5e motor de slang af te halen en aan ons te lenen. Door op te schuiven en als laatste te rijden konden we nogmaals aanhaken en proberen om in de finale te komen. Dat lukte met een mooie en snelle run ook. De finale ging tussen 6 tractoren en het was eigenlijk van belang om bij de eerste 4 te eindigen. Die gingen namelijk rechtstreeks door naar de avondsessie. Er werd tevens nog een wild card weggegeven zodat er 5 waren, maar om daar op in te zetten!
We hadden de laatste run in de finale en met de Full Pull van de Aerdvruter wisten we wat ons te doen stond. Manon gaf de Inter de sporen en met 56,84 haden we een mooie 2e plaats en tevens de zekerheid dat we ’s avonds ook mochten rijden. De avondsessie was met 5 tractoren (de Deense Rabbit g’n Mad kreeg de wildcard) en er was maar 1 poging met de sleepwagen op de finalestand van de middag. De Aerdvruter flikte het kunstje nogmaals en aangezien we laatst moesten wisten we wederom wat ons te doen stond: Een Full Pull rijden!
Bram toerde op en vertrok met redelijk de sokken erin richting de Full Pull maar bij de 45 meter viel de tractor ineens stil… Verbazing! Was de noodstop getrokken ?… Er werd tevens verteld, dat de bak niet of zeer laat naat voren kwam!? … Wat was er gebeurd?… De riem van de aandrijving van de oliepomp en de methanol pomp was gebroken en zodoende de abrupte stop. Jammer, want er had wel meer ingezeten dan de nu behaalde 4e plaats. Het was een mooie dag en met een 2e en een 4e plaats zijn we zeer tevreden terug naar Cadzand gereden. Tenminste,… na eerst een paar biertjes te hebben gedronken.
Langs deze weg willen we in ieder geval het Simply Irrisistible team nog bedanken voor het gebruik van de slang. De volgende wedstrijd is, zoals het er nu naar uit ziet, de eerste buiten wedstrijd in Stroe op 28 mei. Tot dan!

Click to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch Video
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress