Ahoy Rotterdam 2013

Hallo iedereen!

Afgelopen weekend was het dan zover. De 35e editie van de European SuperPull in Ahoy Rotterdam.
Na weken van hard sleutelen, stonden vrijdagavond tegen de klok van 11 uur beide tractoren geladen om zaterdagochtend af te reizen richting Rotje Knor. Zoals altijd waren de Superstocks de eerste klasse in de middag sessie en na een mooi vuurwerkspektakel was het dan zover. Peter Clark had met zijn Red Fever de proeftrek. Hij passeerde met gemak de Full Pull lijn en daarom werd besloten de sleepwagen te verzwaren. Bram moest met de MITAS All or Nothing als tweede en omdat de sleepwagen verzet was, had hij nu de proeftrek. Tijdens het optoeren klonk de trekker goed en ook hij vertrok met veel snelheid richting de Full Pull lijn. Omdat de trekker rond de 40 meter onregelmatig ging draaien, besloot Bram zijn gas eraf te trekken. ( Deze wedstrijd telt tenslotte toch niet mee voor het klassement, dus er viel niks te verliezen. ) Wat jammer was, was dat de combinatie nu 37  cm tekort kwam om een Full Pull te hebben, maar omdat Bram de proeftrek had, mocht hij zijn run overnieuw doen.
De Deense Indifferent Deere kwam na een slechte start al op 31 meter tot stilstand. De You never know, de Zeinstra Newborn Deere, de Six Shooter en de Red Fever, die overnieuw mocht, haalden 60 meter lijn. ( Dit is de Full Pull lijn in Ahoy ) Nu was het aan bram om met de MITAS All or Nothing nogmaals te proberen de sleepwagen over die Full Pull lijn te krijgen. Helaas begon de trekker weer te sputteren en besloot Bram dat het het beste was het gas eraf te halen. Manon haalde met de AGRIFAC Interaction  een ruime Full Pull en dit gold ook voor de Rabbit G’N Mad. Red Alert kwam door schade tot stilstand op 51 meter.

Manon moest in de finale als vijfde aanhaken. Tijdens het optoeren werd al duidelijk dat de koppeling niet meer helemaal goed was, maar rond de 30 meterslipte koppeling dermate veel dat ze van het gas afmoest.
De overwinning ging naar het Deense Rabbit G’n Mad team. Zij wonnen met een super run de Superstock klasse.

Bij de AGRIFAC Interaction is duidelijk dat het probleem in de koppeling zit en we verwachten dan ook verder geen schades. Wat er bij de MITAS All or Nothing aan de hand was, zal in de loop van de komende weken blijken.

We houden jullie op de hoogte!

Click to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch Video
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress